Hopp til hovedinnhold
Dette er smarttelefonenes tiår. Bruken av sosiale medier eksploderer, og vi deler det meste fra livene våre med omverdenen. Vi ser TV på laptop og på mobil, og vi ser på hva vi vil, hvor vi vil, når vi vil. Forskere erklærer klimakrise. Skoleungdom går i klimastreik med Greta Thunberg i spissen. EL-biler er et vanlig syn i trafikken.

Europa preges fortsatt etter finanskrisen fra 2008. Nøysomhet og innstrammingspolitikk er førende for mange land. Storbritannia stemmer for å forlate EU. #Metoo-bevegelen setter fokus på seksuell trakassering. Norge rammes av terrorhandlingene 22. juli 2011. «Den arabiske våren» resulterer i store uroligheter i arabiske land, og mange statsledere blir tvunget til å gå av. Borgerkrigen i Syria starter. Verden preges av migrasjon. Jens Stoltenberg blir NATOs generalsekretær. Kjendismilliardær Donald Trump blir president i USA.
Fra lekeområdet ved Klevfos industrimuseum i Løten.  Fotografiet er tatt våren 2016, og det viser elever fra 2. trinn ved Stavsberg skole i Furnes (Ringsaker kommune) i aktivitet.  I forgrunnen poserer et par av guttene i klassen foran et klatrestativ, der flere av klassekameratene befant seg.  Lekeområdet er en gave fra «Klevfos' venner». Ådalsbruk.

Jeg hadde sett en fin sekk i en butikk som jeg ønsket meg. Den var blå med rosa blomster og den så litt gammeldags ut. Jeg sparte penger av gaver fra bursdager, jul og litt husarbeid. Da jeg kunne gå og kjøpe sekken, var jeg skikkelig fornøyd. Jeg bruker sekken hver gang jeg skal ta toget til faren min i helgene.

Natalie, 12 år i 2018

Ei ung jente klatrer i klatrevegg på frilandsområdet under De nordiske jakt- og fiskedager på Norsk Skogmuseum 7. august 2014.  Hun griper etter fargete knaster som hun kan trekke kroppen oppover.  Skulle taket glippe, er jenta trygget mot fall ved hjelp av et sikringstau som er festet i et belte rundt livet hennes, og som går via ei trinse øverst på veggen til en instruktør som befinner seg nede på bakken.  Klatreveggen var en del av det aktivitetsprogrammet Villmarksbutikken fra Jessheim hadde på sin stand under jakt- og fiskedagene.  

Arrangørene av De nordiske jakt- og fiskedager bestemte seg fra 2013 for å utvide programtilbudet til de yngste publikumsgruppene, særlig på de to første arrangementsdagene.  Programpostene for barn var å finne på mange arenaer, og aller fleste var de på Prestøya.

Vi hadde "godtestopp" i flere måneder i familien. Da skulle jeg spare de pengene jeg ellers hadde brukt på godteri. Det ble faktisk en del penger. Jeg brukte alle pengene jeg hadde spart på en iPad, men mamma måtte jo bidra litt også da.

Kristine, 12 år i 2019

Jenter i tretopptelt fotografert under De nordiske jakt- og fiskedager 2019 på Norsk skogmuseum, Elverum, Hedmark. Telt. friluftsliv. DnT. Opplev Finnskogen.
Tv.  Kristine Mathiasen, th  Marthe Helstad Gudbrandsgård. De nordiske jakt- og fiskedagene 2019. Jakt- og fiskedagene. Jakt og fiskedagene. Jakt og fiskedager. Arrangement. Arrangementer. Camping. Telting. Barn. Ungdom.

Hvordan oppstod sparebankene, og hvor viktig har de vært for folks sparing?

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1