Hopp til hovedinnhold
I dette tiåret kommer hele verden på internett. Den første websiden lanseres i 1991, og verden endres for alltid. I 1996 kommer nettbanken. Vi blir mer opptatt av penger og velstand. Vi sier nei til EF for andre gang. Men vi får også et mer moderne verdisyn. Vi får vår første kvinnelige biskop.

Sovjetunionen går i oppløsning. Det samme gjør Jugoslavia, og rammes av borgerkrig. TV 2 starter sine sendinger. Vinter-OL på Lillehammer er «the best olympic games ever». Vi vinner Melodi Grand Prix for andre gang. Herrelandslaget i fotball slår Brasil i VM i Frankrike. Med statsminister Gro Harlem Brundtland sine ord: «Fotballjentene, håndballjentene, skigutta og Oslo-filharmonikerne. De hevder seg i verdenstoppen. På samme måte skal vi vise at norsk næringsliv klarer seg internasjonalt. Trenger vi kanskje et nytt slagord? Det er typisk norsk å være god.»
Kirkekretsen skol deltok i 5 PÅ

Jeg fikk en god del penger til konfirmasjonen min, og sammen med litt sparepenger jeg hadde fra før, fikk jeg råd til å kjøpe et skikkelig stereoanlegg. Det hadde to store høyttalere og jeg kunne spille både kassetter og CD-er på det. Det sto på rommet mitt, og jeg hørte mye på Bruce Springsteen og Dire Straits. De fleste kompisene mine kjøpte også stereoanlegg for sine konfirmasjonspenger.

Stein Tore, 15 år i 1991

Kvikne skole - semifinalister i 5 PÅ.

Jeg ønsket meg sååå mye en hest og begynte å spare allerede som 7-åring. Jeg hadde en blå sparebøsse som så ut som et hus, og fulgte hele tiden med etter hvert som "huset" ble fullt av mynter. En hest kostet jo mye, så to år senere kjøpte faren min hesten, men med sparepengene mine som et lite bidrag! Jeg var utrolig lykkelig da jeg endelig kunne sette meg opp på hesten som jeg hadde drømt om så lenge.

Anette, 9 år i 1995

Nord-Østerdalsuka 1991. Fotballskole
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1