(Foto/Photo)
I dette tiåret kommer hele verden på internett. Den første websiden lanseres i 1991, og verden endres for alltid. I 1996 kommer nettbanken. Vi blir mer opptatt av penger og velstand. Vi sier nei til EF for andre gang. Men vi får også et mer moderne verdisyn. Vi får vår første kvinnelige biskop.

Sovjetunionen går i oppløsning. Det samme gjør Jugoslavia, og rammes av borgerkrig. TV 2 starter sine sendinger. Vinter-OL på Lillehammer er «the best olympic games ever». Vi vinner Melodi Grand Prix for andre gang. Herrelandslaget i fotball slår Brasil i VM i Frankrike. Med statsminister Gro Harlem Brundtland sine ord: «Fotballjentene, håndballjentene, skigutta og Oslo-filharmonikerne. De hevder seg i verdenstoppen. På samme måte skal vi vise at norsk næringsliv klarer seg internasjonalt. Trenger vi kanskje et nytt slagord? Det er typisk norsk å være god.»
Kirkekretsen skol deltok i 5 PÅ (Foto/Photo)
 (Foto/Photo) (Foto/Photo)Sparebøsser fra 1980-tallet, Sparebanken Hedmark (Foto/Photo)
 (Foto/Photo) (Foto/Photo)
 (Foto/Photo)Skole-elever spiser eget selvlaget flatbrød på loftet Stornaustet på Kjerringøy Gamle Handelssted. (Foto/Photo)Kong Harald V er i Kristiansund for å foreta den offisielle åpningen av Draugenplattformen den 01.12.1993.
Folksom mottakelse i byen. (Foto/Photo)Skolemusikken i Vestby, Per Harald Joannessen (Foto/Photo)Daværende statsminister Gro Harlem Brundtland (f. 1939), flankert av daværende Elverum-ordfører Per-Gunnar Sveen (f. 1965) og daværende direktør ved Norsk Skogbruksmuseum, Yngve Astrup (f. 1943), fotografert ved helikopteret som transporterte Brundland og to av hennes statsråder til Elverum i juni 1995, under den til da største flommen i Sør-Norge siden 1789. Flommen kulminerte den om kvelden 2. juni, og statsministeren og statsrådene hennes besøkte flomområdene bare noen timer før dette skjedde. Bak Brundtland ser vi daværende energi- og næringsminister Jens Stoltenberg (f. 1959). Stoltenberg ble seinere statsminister (2000-2001 og 2005-2013) og generalsekretær i NATO (fra 2014).  Den andre statsråden som var med på denne befaringa, justisminister Grethe Faremo (f. 1955) befant seg bak ordfører Sveen da dette fotografiet ble tatt. Mannen mellom Brundtland og Stoltenberg og Sveen er også en Arbeiderparti-veteran, Kjell Borgen (1939-1996), som på dette tidspunktet var fylkesmann i Hedmark. Den uniformerte mannen bak Astrup er sannsynligvis daværende politiinspektør Jorstein Løken (f. 1962) (Foto/Photo)

Jeg fikk en god del penger til konfirmasjonen min, og sammen med litt sparepenger jeg hadde fra før, fikk jeg råd til å kjøpe et skikkelig stereoanlegg. Det hadde to store høyttalere og jeg kunne spille både kassetter og CD-er på det. Det sto på rommet mitt, og jeg hørte mye på Bruce Springsteen og Dire Straits. De fleste kompisene mine kjøpte også stereoanlegg for sine konfirmasjonspenger.

Stein Tore, 15 år i 1991

Kvikne skole - semifinalister i 5 PÅ. (Foto/Photo)
 (Foto/Photo)konsoll (Foto/Photo)Pins (Foto/Photo)Leke (Foto/Photo) (Foto/Photo) (Foto/Photo) (Foto/Photo) (Foto/Photo)

Jeg ønsket meg sååå mye en hest og begynte å spare allerede som 7-åring. Jeg hadde en blå sparebøsse som så ut som et hus, og fulgte hele tiden med etter hvert som "huset" ble fullt av mynter. En hest kostet jo mye, så to år senere kjøpte faren min hesten, men med sparepengene mine som et lite bidrag! Jeg var utrolig lykkelig da jeg endelig kunne sette meg opp på hesten som jeg hadde drømt om så lenge.

Anette, 9 år i 1995

Nord-Østerdalsuka 1991. Fotballskole (Foto/Photo)
 (Foto/Photo)
 (Foto/Photo)