Hopp til hovedinnhold
Chartertrafikken blomstrer og Sydenturer blir vanlig. Samtidig kjemper vi for miljøet sammen med Bellona og Blekkulf. Vi er i farsottenes tid – Rubiks kube, Smurfer og Frisbee. Videomaskin, dataspill, walkman og cd-spiller er i vinden. Den siste generasjon barn sendes ut i verden uten hjelm og sunblock, mens Kåre Willoch og Gro Harlem Brundtland debatterer høylytt på TV om hvordan man skal styre landet.

NRK mister sitt monopol på kringkasting i Norge. Atomvåpen er den store internasjonale trusselen. Margaret Thatcher styrer Storbritannia. Reagan og Gorbatsjov sier omsider «fred og frihet er vårt mål». Berlinmuren faller, og den kalde krigen nærmer seg slutten.
Barna leker Haugen
Skogly barnehage

Det var sommeren 1984 og jeg hadde jobb på gård for å spare til nye hoppski. Jeg tjente 25 kroner timen og skiene kostet 2500 kroner. Husker jeg syns det virket mye å skulle jobbe i 100 timer, men i mål kom jeg. Hoppskiene var gule av merke Kneissl. Husker jeg var veldig godt fornøyd siden jeg hadde kjøpt de selv!

Geir Arne, 14 år i 1984

Jeg har alltid spart. Faste trekk den 15. hver måned. På 80-tallet og starten av 90-tallet, da det var god rente på vanlig sparekonto, brukte jeg renteinntekten til å handle på januarsalg.

Mona, 20 år på slutten av 80-tallet

Portrett,7, Frederic Hauge (7 bilete)

Jeg var helt vill etter spennende og «forbudte» bøker – jeg sparte for å kjøpe alle de 47 bøkene i Sagaen om Isfolket. Jeg gjorde alltid nok husarbeid til å kunne kjøpe ei ny bok i uka. Lykken var stor hver fredag da jeg fikk ukepengene og syklet for å kjøpe neste bok. Da jeg hadde kjøpt alle 47, ble det brått ikke lenger så interessant å gjøre husarbeid…

Ingvild, 10 år i 1988

Barn prøver ut nytt utstyr på lekeplassen i Husbrekka
Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 1