Hopp til hovedinnhold
Dette er tiåret forbrukersamfunnet setter inn. Velstanden øker, og det blir stadig flere produkter å bruke pengene på. TV-en kommer. Telefonen blir en selvfølge, og det blir frislipp på bilsalg. Det norske industrisamfunnet har sin gullalder. Drømmen om velferdssamfunnet realiseres. Heltene heter James Bond og The Beatles.

1960-årene er romfartens tiår – det første mennesket skytes opp i verdensrommet og vi lander på månen. Cubakrisen ryster verden. USAs president John F. Kennedy blir skutt. Berlinmuren bygges. Vietnamkrigen bryter ut. Studentopprør preger Europa, mens hippiebevegelsen blomstrer i USA.

Jeg vokste opp med «Barnetimen for de minste» på radioen og hørte på Alf Prøysen som sang «Å du gode sparegrisen min, nå skal du få toøringen din». Jeg var ikke så flink til å spare, men brukte lommepengene mest til svarte 2-øres fiskekroker fra Mustad, om ikke til Smørbukk-karameller eller lakrismynter, i prioritert rekkefølge. Donald kostet 1 kr og 25 øre, og ble generøst finansiert av mamma.

Stig, 6 år i 1963

Paul Enock, Canada 4.37.2 på 3000m og Eddie Rudolp, USA, 41.0, skøyteløp, Hamar Stadion.
Olaf T. Ranum - billigsalg på grammofonplater
Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 1