Hopp til hovedinnhold
BÅSEN UNGDOMSRESTAURANT I HAMAR PARK, ROCKEKONKURRANSE, UKJENT PAR DANSER ROCK. HISTORIEN OM RESTAURANT BÅSEN SE BOKA HAMAR PARK 125 ÅR AV RAGNAR ØDEGAARD S. 84-92. UTGITT 2004.

Sparsommelighet, optimisme og klokkertro på fremtiden. Økonomien vokser - både for landet og folk flest. Men mange bor fortsatt under enkle forhold, og innlagt vann er ingen selvfølge. Mor jobber hjemme og far jobber ute. Barna sitter klare med ettøringen og sparegrisen sin til lørdagsbarnetimen på radio med Alf Prøysen. Alt godt kommer fra Amerika. Ungdom blir ungdom slik vi kjenner de. Filmstjerner og skøyteløpere er idoler. Sparebankuka gjennomføres for første gang i Norge.

Koreakrigen. Sovjetunionen får atomvåpen. Første farge-TV i USA. Elvis Presley, Bill Haley og rockeopptøyer i Oslo. Sovjetunionen sender en hund ut i verdensrommet. Oslo arrangerer vinter-OL.

Fire gutter i Adresseavisen med innsamlete penger til Ungarnhjelpen

Jeg plukket masse poteter da jeg var yngre. Jeg var så rask til å plukke, så det var mange gårdbrukere som ville at jeg skulle jobbe for dem. Pengene jeg tjente sparte jeg, og husker at noe av det første jeg kjøpte for sparepengene var en klokke – et Certina armbåndsur.

Odbjørg, 11 år i 1956

UKJENT FAMILIE, BARN.
Opptøyer utenfor Sentrum kino i forbindelse med filmen "Vend dem ikke ryggen",.21. september 1956 .
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1